Forrygende folkedans – en stor fællesoplevelse for alle skolebørn

Jesper Vinther tilbyder en sjov og udfordrende workshop, som tager udgangspunkt i den danske tradition. Festlige fællesdanse, sjove sanglege, vilde rækkedanse, seje rim og rytmiske remser med bodypercussion, er noget af det,
eleverne skal være med til. Folkedans er sjovest når man selv deltager, og når musik, sang og dans smelter sammen, er der garanti for en stor fællesoplevelse.

I Danmark findes en meget stor og rig skat af traditionelle sanglege, folkedanse, rim og remser. På denne workshopdag får børnene lejlighed til at opleve traditionen, som gennem århundreder har været en vigtig del af hverdag og fest, for både børn og voksne.

Praktiske oplysninger:

Workshoppen kan f. eks. laves som en temadag. Som udgangspunkt er workshoppen for 0.-2. kl. eller 3.-5. kl. Man kan f. eks. fordele eleverne på 3 eller 4 hold á 45 min. og så lave en fælles afslutnings session eller opvisning. Der er plads til ca. 120 elever.

Workshop for lærere, pædagoger og alle andre som arbejder med børn.

Festlige fællesdanse, sjove sanglege, vilde rækkedanse, seje rim og rytmiske remser for børn mellem 5 og 12 år.

Folkedanse og sanglege indeholder både bevægelse, rytmik, sang, musikforståelse, leg og styrker børnenes motorik.
På kurset undervises i en række traditionelle danske sanglege, remser og sangdanse samt forskellige almindelige folkedanse, f. eks. familiedanse (fællesdanse i kreds eller på række), danse for to, tre eller fire par samt enkle pardanse. Der vil blive lagt vægt på danse, som kan stimulere børnenes rytmiske og motoriske udvikling.
I forbindelse med kurset får kursisterne udleveret et hæftet med dansebeskrivelser, tekster og noder med becifringer samt en CD med musikken til dansene.

Kurset har bl.a. været afholdt på Rødding Kurset (Danmarks Musiklærer forening), Brogården (Fyns Musiklærer forening), UC-Syd, UC-Lillebælt og Fredemus med følgende anbefalinger fra kusisterne:

  • ”Fantastisk godt – meget gennemarbejdet, så det er lige til at bruge”.
  • ”Inspirerende og igangsættende – super godt at få beskrivelse, noder og CD udleveret”.
  • ”Kan varmt anbefales. Det var meget inspirerende, lige til at bruge og tage med hjem til børnene”.
  • ”Danse og musik – papir og CD. Det hele passer sammen. Sådan!”
  • ”Et meget oplivende kursus, hvor man meget hurtigt fornemmer et flow”.